گردو دارای اسید چرب "امگا 3" است که برای قلب مفید است. همچنین مقدار قابل توجهی اسید لینولئیک دارد که به ضربان منظم قلب کمک می کند. در پژوهشی که در سال 2006 انجام شده گفته شده است که گردو به اندازه روغن زیتون در پایین آوردن التهاب و اکسیداسیون در رگها مؤثر است بادام زمینی حاوی مقدار زیادی اسید فولیک است. اسید فولیک از جمله مواد معدنی لازم برای رشد مغز است و مانع کاهش سطح عملکرد شناختی می شود بادام کالری نسبتا کم و کلسیم زیادی دارد مضاف بر این که سرشار از الیاف و ویتامین E وآنتی اکسیدان است که از التهابهای خطرناک و سرطان ریه و کاهش سطح عملکرد شناختی ناشی از بالا رفتن سن پیشگیری می کند.
بر اساس آخرین پژوهشها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا میکنند. بر خلاف تصور عوام که فکر میکنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان میدهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافتهاند که یک مکمل غذایی حاوی 200 میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطان های پروستات، ریه و روده را در حدود 50 درصد کاهش میدهد. همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری میکند. این دانههای خوراکی سرشار ازفسفر هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک میکند و نیز منبع سرشار ازمنیزیم است که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچهها و اعصاب نقش مهمی دارد.
پژوهش تازهای نشان میدهد، زعفران با بهبود فرایند اپوپتوز، جلوگیری از تکثیر بیرویه سلولها و اثر ضد التهابی که دارد، میتواند آغاز سرطان کبد یا گسترش آنرا به شکل قابلتوجهی در موشها مهار کند.
بر اساس آخرین پژوهشها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا میکنند. بر خلاف تصور عوام که فکر میکنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان میدهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است
پسته گیاهی است كه از دیرباز در نقاط مختلف ایران مورد كشت و پرورش قرار میگرفته است. جنگلهای وحشی و خودروی پسته در ناحیه شمال شرقی ایران و نواحی هم مرز با تركمنستان و افغانستان پیشینه ای باستانی دارد و تصور می رود كه درخت پسته حدود ۴-۳ هزار سال قبل درایران اهلی شده و مورد كشت وكار قرارگرفته است.
مصرف هل مخصوصاً در فصل های سرد برای افرادی که دچار دردهایی در ناحیه زیر دنده چپ می شوند، بسیار خوب است. هِل انرژی ها را در بدن افزایش می دهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد می کند، مصرف هِل در این دنیای پُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش می دهد.
گردو را به نام "غذای مغز" نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم. مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ می گردد.
بادام همچون گردو و پسته ازجمله آجیلهای خوشمزهای است که اتفاقا خواص بسیاری هم برای سلامتی دارد. بادام از میوهی درخت بادام بهدست میآید. نام علمی این خشکبار پرونوس دالسیس (Prunusdulsis) و بومی مناطق خاورمیانه، هند و شمال آفریقاست. همچنین در مناطقی مثل ایران، عربستان سعودی، لبنان، ترکیه، سوریه، اردن و اسرائیل یافت میشود. طعم بادام از شیرین تا تلخ قابلتغییر است و هر دو نوع آن در فروشگاهها وجود دارد. این آجیل خوشمزه، خواص درمانی زیادی نیز دارد که در ادامه به برخی از خواص بادام اشاره خواهیم کرد.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران طی تحقیقی برای نخستین بار تأثیر مثبت عصاره گیاه زعفران را در درمان آلزایمر اثبات کردند. دکتر شاهین آخوندزاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانش در این تحقیق، طی مطالعهای 22 هفتهای با بررسی 54 بیمار آلزایمر خفیف تا متوسط تأثیر زعفران را بر روی بیماران مشاهده کردند. در این مطالعه افراد را به 2 گروه تقسیم کردیم و در شرایط یکسان به یک گروه از بیماران عصاره زعفران به صورت کپسول و گروه دیگر داروی Donepezil داده شد که نتیجه روند درمان در هر دو گروه یکسان بود. استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارائه نتایج این تحقیق در همایش بینالمللی «زعفران، داروی گیاهی هزاره سوم» خاطرنشان کرد: نتیجه این مطالعه نشان داد که عصاره زعفران میتواند داروی بیماری آلزایمر باشد. وی با اشاره به این که قدمت زعفران به قدمت تاریخ ایران است، اظهار کرد: 85 درصد زعفران دنیا در استان خراسان تولید میشود و به همین نسبت 85 درصد تحقیقات دنیا در خصوص زعفران نیز در دانشگاههای ما صورت گرفته است.
پژوهش تازهای نشان میدهد، زعفران با بهبود فرایند اپوپتوز، جلوگیری از تکثیر بیرویه سلولها و اثر ضد التهابی که دارد، میتواند آغاز سرطان کبد یا گسترش آنرا به شکل قابلتوجهی در موشها مهار کند. سرطان سلولهای کبدی یا HCC، پنجمین سرطان شایع جهان و سومین عامل مرگ در مبتلایان به سرطان به شمار میرود. ابتلا به هپاتیت B، C و بیماری کبد چرب ، در معرض سرطانزاهای محیطی مانند DEN قرار گرفتن، مصرف بیرویه آهن میتواند زمینه ابتلای فرد را به این سرطان کشنده فراهم کند. تحقیق روی موشهای آزمایشگاهی نشان میدهد، عصاره زعفران به وضوح میتواند نقش یک محافظ شیمیایی قوی را در برابر این عوامل بازی کند. به گزارش ساینس دیلی، پژوهشی که توسط محققان دانشگاه امارات متحده عربی انجام شده نشان میدهد زعفران که پیش از این خاصیت آنتیاکسیدانی آن به اثبات رسیده، به خوبی میتواند از کبد در برابر پیشرفت سرطان و سرطان زایی مانند دیاتیلنیتروزآمین یا DEN که در تنباکو، وسائل آرایشی، بنزین و غذاهای فراوری شده، وجود دارد، حافظت کند. این پژوهشگران دو هفته پیش از القای ماده سرطانی به موشها، رژیم حاوی زعفران آنها را با دوزهای گوناگون 75، 150و 300 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز آغاز کردند و آن را به مدت 22 هفته ادامه دادند. نتایج نشان میدهند گروهی از موشها که بالاترین دوز عصاره زعفران را دریافت کردهاند، کاملاً از ایجاد سلولهای سرطانی در کبد مصون ماندهاند. در گروههای دیگر که درمان پیش از القا آغاز شده نیز کاهش پروتئینهایی که نشانه اولیه وجود سرطان هستند، به وضوح دیده میشود و روند پیشرفت یا آغاز بیماری به مراتب کندتر شده است. عمرو امین که سرپرستی این تحقیق را به عهده داشته، میگوید: یافتههای ما نشان میدهند زعفران با کمک به اجرای فرایند اپوپتوز یا مرگ تنظیمشده سلولی، جلوگیری از تکثیر بیرویه سلولها و اثر ضد التهابی این نقش ضد سرطانی را بازی میکند.
قسمت مورد استفاده گیاه زعفران، کلاله نارنجی رنگ گل آن است. زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از گیاه زعفران به دست میآید در واقع از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 کیلوگرم گل زعفران به دست میآید که وزن 5 کیلوگرم زعفران تازه بعد از خشک شدن به یک کیلوگرم میرسد. متخصصین طب گیاهی نیز از دیرباز با خواص زعفران آشنا بوده و آن را برای درمان انواع بیماریها مانند خستگیهای مفرط درد لثه، بیماریهای قلبی، افسردگی، آسم، بیخوابی، سیاه سرفه، درد شکم و سنگهای کلیه توصیه میکردند. مصرف زعفران باعث کاهش سطح کلسترول بد و نیز بهبود جریان خون در بدن میشود. برخی از متخصصین طب گیاهی بر این باورند که استفاده از زعفران باعث تقویت حافظه میشود. مصرف زعفران برای افرادی که دارای اختلالات عصبی هستند و یا حافظه خود را از دست دادهاند توصیه میشود. استفاده از زعفران در درمان بیماریهای چشمی موثر است؛ زعفران از آن جا که حاوی خواص آنتیاکسیدانی فراوانی است متخصصین طب گیاهی آن را برای درمان ضعف بینایی توصیه میکنند و با مصرف آن ماهیچههای چشم تقویت میشود و مصرف منظم آن باعث بهبود بینایی حتی در سنین بالا نیز میشود. زعفران خون را تصفیه میکند و خاصیت ضد التهابی دارد و برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز توصیه میشود. البته خانمهای باردار فقط با نظر پزشک میتوانند زعفران مصرف کنند و اگر قرار است کودکان نیز از این گیاه مصرف کنند در مورد مقدار مجاز آن با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید چرا که آنان بسیار حساس هستند.
تهران - ایران
(+98) 21 8860 2702
(+98) 21 8803 2185
(+98) 21 8805 4556
info@mtan.ir
تهران ، میدان ونک.خیابان ملاصدرا ، شیخ بهایی شمالی ،
صائب تبریزی غربی ، پلاک 16، واحد2 ، کد پستی 1993663363